Lucidné sny, koučing a Startlab

Odkedy som na Startlabe otvorila projekt na podporu vydania mojej 5 knihy o snoch – LUCIDNÉ OBRAZY V SNOCH , dostávam otázky, čo je to ten snový koučing, ktorý je jedna z možností odmien podpory.

Nepoužívam snáre a nikdy nehovorím klientovi význam jeho sna. Klient príde na jeho význam sám. Každý sen je multidimenzionálny, a tak je možné jeho význam uvidieť z rôznych úrovní. Keď ja vnímam sen z viacerých úrovní, neznamená to, že aj klient ho vníma tak isto. Nemá význam ukazovať klientovi iné roviny, keď on sám ich vo svojom sne nenachádza. Nevedel by pracovať ďalej v realite s takýmto posolstvom. Lenže práve o to ide – porozumieť významu sna a preniesť ho do bežného života, žiť ho.

Som iba sprievodkyňa snom klienta. Snový koučing je taká moja vlastná metóda práce so snom pre odvážnych, pre tých, ktorí chcú ísť do hĺbky a pochopiť svoj sen. Používam starovekú metódu – umenie klásť otázky, novodobo by sa dalo povedať, že svojich klientov koučujem. 

Klient mi napíše svoj sen, prečítam si ho a navnímam jeho energie a vzorce, ktoré sa derú z podvedomia na svetlo. A potom sa už len pýtam – čo pre teba znamená oheň? alebo voda? alebo zem? A klient odpovie. Čo človek to úplne iný význam. Klient má čas o svojich odpovediach popremýšľať koľko potrebuje, keď chce prácu ukončiť povie iba, že ďalej už nejde. Zväčša ale prídeme spolu na koniec cesty, kde klient pochopí hĺbku svojho sna. Mnoho ráz sa ľudia rozplačú alebo začnú smiať, pocítia odrazu nával energie. Ľudia, ktorí boli zúfalí, unavení, apatickí, vyčerpaní sa často zmenia do hodiny. Pochopia informácie, ktoré sa im snaží odovzdať ich vlastné nevedomie. A postupne dokážu tieto informácie začleniť do svojho bežného života. A ich život sa začína meniť k lepšiemu.

Milujem túto prácu, je to taký môj drobný príspevok k svetovému mieru. A milujem svojich klientov, ktorí sa odvážne vrhnú do hĺbok svojho bytia, aby sa z nich vynorili o niečo vedomejší a tak šťastnejší.

Želám všetkým snívačom krásne sny.

ZuzAna Foltýnová a vedomé snívanie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *