Usadlosť, sny a posvätná geometria

Usadlosť, sny a posvätná geometria

Možno ste už počuli o tomto pojme, alebo ste ho práve teraz objavili. Bez ohľadu na to, či ste s témou už zoznámení, alebo je to pre vás niečo nové, v krátkosti vám priblížim túto úžasnú oblasť. A kto má záujem dozvedieť sa niečo viac, môžete si už teraz kúpiť v predpredaji knihu USADLOSŤ AKO SEN / Tvorba podľa posvätnej geometrie TU: https://www.donio.sk/usadlost-ako-sen-tvorba-podla-posvatnej-geometrie

Posvätná geometria je starodávne učenie, ktoré sa týka vzorov a foriem, ktoré nájdeme v prírode, umení a architektúre. Tieto geometrické vzory majú v sebe hlboký význam a spojenie s vnútorným poriadkom vesmíru. Tisícročia sa posvätná geometria považuje za nástroj, ktorý nám pomáha vnímať a porozumieť jemným, neviditeľným silám, ktoré riadia náš svet.

Najznámejšie tvary posvätnej geometrie sú základné platónske telesá – kocka, ikozaéder, tetraéder, oktaéder, dodekaéder, guľa. Nájdeme ich v starej architektúre v Egypte, Indii, Turecku, Izraeli, Grécku, Francúzsku a mnohých ďalších krajinách. A nájdeme aj presahy do modernej architektúry ako je mrakodrap v Londýne 30 St Mary Axe alebo Milwaukee Art Museum v USA a veľa iných.

Jednou z ďalších posvätných geometrických foriem je Flower of Life – Kvet života. Tento symetrický vzor pozostáva z viacerých kruhov, ktoré sa prekrývajú a tvorí základ pre mnohé iné geometrické tvary. Kvet života sa nachádza v mnohých kultúrach a náboženstvách a považuje sa za symbol stvorenia a jednoty.

Ďalšou zaujímavou posvätnou geometrickou formou je Vesica Piscis – Rybí mechúr. Matematicky, vesica piscis je špeciálny prípad šošovky, tvar vytvorený priesečníkom dvoch kruhov. Tento symbol je považovaný za základný stavebný prvok hlavne v gotickej architektúre ako sú napríklad okno, fasáda, či stĺporadie.

Posvätná geometria nás spája s vesmírom a pomáha nám vnímať, že sme súčasťou väčšieho celku. Mnohí tvrdia, že pri práci s týmito geometrickými vzormi dochádza k harmonizácii na fyzickej, mentálnej a duchovnej úrovni. Máme tendenciu nájsť tieto vzory nielen v prírode, ale aj v našich telách a mysliach, čo nám pripomína, že sme spojení so všetkým okolo nás.

A toto všetko nájdete v knihe USADLOSŤ AKO SEN / Tvorba podľa posvätnej geometrie

O ČOM JE KNIHA:

  • ako si usporiadať životný priestor podľa hlbších zákonitostí vo vesmíre
  • ako si postaviť svoju usadlosť podľa posvätnej geometrie
  • ako vytvoriť miesto, ktoré bude nielen esteticky pôsobiť, ale bude aj energeticky vyvážené a bude prispievať k vašej celistvosti a blahobytu

ČO V KNIHE NÁJDETE:

KNIHA PRVÁ

Stretnutie s minulosťou – ako bola postavená usadlosť v mojom detstve, na dome mojich starých rodičov Ondreja a Márie, kde som žila do svojich 7 rokov. Dozviete sa 7 krátkych príbehov o podbrání, studni, dome, včelách, stodole, vani a o záhrade.

KNIHA DRUHÁ

Vízia a projekt usadlosti zo 7 snov – ako som vytvorila usadlosť na základe snov, ktoré sa mi snívali. Jednotlivé sny sú prepojené na stavby, ktoré sa na usadlosti  nachádzajú a príslušné tvary posvätnej geometrie –

hexaéder – vstup
ikozaéder – studňa
tetraéder – dom
oktaéder – včelín
dodekaéder – stodola
guľa – jazierko
Kvet života na guli – záhrada

KNIHA TRETIA

Pojednanie o posvätnej geometrii – ako som hľadala v literatúre koreláciu medzi mojimi snami a stavbami podľa posvätnej geometrie. Nachádzala som súvislosti medzi starými stavbami v Egypte, Indii, Turecku, Izraeli, Grécku, Francúzsku a mnohých ďalších krajinách. A našla som aj presahy do modernej architekúry ako je mrakodrap v Londýne 30 St Mary Axe alebo Milwaukee Art Museum v USA a veľa iných.

V tretej kapitole tiež nájdete pojednanie o multidimenzionalite človeka, o čakrovom systéme a jednotlivých telách človeka a ako som prepojila všetky tri základné úrovne bytia – telo, duša, vedomie do jedného Celku.

Ďakujem za vašu akúkoľvek podporu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *